Zpět
Podzimní stravování

Podzimní stravování

  • 13
  • 11

Po létě, kdy jsme měli možnost jíst spoustu sezónního ovoce a zeleniny, bychom měli přizpůsobit jídelníček i podzimním měsícům. Pomalu bychom se měli připravovat na zimu a co nejvíce začít posilovat naši imunitu.

Ze zeleniny vybírejte především dýně, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Připravujte si různé druhy polévek, jako jsou čerstvé vývary či husté polévky z pečené mrkve či dýně. Zdraví prospívá také kvašená zelenina. Podporuje správné fungování trávicího traktu a imunitu organismu. Z ovoce vybírejte především jablka, hrušky či švestky. Výborné jsou jak čerstvé, tak na přípravu koláčů. A nezapomínejte ani na pitný režim. Připravte si čaj z čerstvého zázvoru či zelený čaj s kouskem chilli papriček, které přirozeně prohřejí organismus.

Radí Kristýna Martínková, event coordinator

Související