
Podzimní stravování
- 13
- 11
Po létě, kdy jsme měli možnost jíst spoustu sezónního ovoce a zeleniny, bychom měli přizpůsobit jídelníček i podzimním měsícům. Pomalu bychom se měli připravovat na zimu a co nejvíce začít posilovat naši imunitu.
Ze zeleniny vybírejte především dýně, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Připravujte si různé druhy polévek, jako jsou čerstvé vývary či husté polévky z pečené mrkve či dýně. Zdraví prospívá také kvašená zelenina. Podporuje správné fungování trávicího traktu a imunitu organismu. Z ovoce vybírejte především jablka, hrušky či švestky. Výborné jsou jak čerstvé, tak na přípravu koláčů. A nezapomínejte ani na pitný režim. Připravte si čaj z čerstvého zázvoru či zelený čaj s kouskem chilli papriček, které přirozeně prohřejí organismus.
Radí Kristýna Martínková, event coordinator
Související

Zajděte pro změnu vyzkoušet něco jiného. Třeba stolní tenis. I když podzimní počasí už…

Přemýšlíte, co si udělat k obědu? Zkuste lahodný salát od Kristýny. Postup 1. Omyjte…

Hledáte nějakou inspiraci na vaření? Vyzkoušejte polévku, kterou doporučuje RNDr. Michaela Bebová. Michaela se věnuje…