
Podzimní stravování
- 13
- 11
Po létě, kdy jsme měli možnost jíst spoustu sezónního ovoce a zeleniny, bychom měli přizpůsobit jídelníček i podzimním měsícům. Pomalu bychom se měli připravovat na zimu a co nejvíce začít posilovat naši imunitu.
Ze zeleniny vybírejte především dýně, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Připravujte si různé druhy polévek, jako jsou čerstvé vývary či husté polévky z pečené mrkve či dýně. Zdraví prospívá také kvašená zelenina. Podporuje správné fungování trávicího traktu a imunitu organismu. Z ovoce vybírejte především jablka, hrušky či švestky. Výborné jsou jak čerstvé, tak na přípravu koláčů. A nezapomínejte ani na pitný režim. Připravte si čaj z čerstvého zázvoru či zelený čaj s kouskem chilli papriček, které přirozeně prohřejí organismus.
Radí Kristýna Martínková, event coordinator
Související

Nedávno jsme spustili novou aplikaci My MultiSport. Její hlavní výhoda je právě ve virtuální…

Zajděte pro změnu vyzkoušet něco jiného. Třeba stolní tenis. I když podzimní počasí už…

Přemýšlíte, co si udělat k obědu? Zkuste lahodný salát od Kristýny. Postup 1. Omyjte…