Zpět

Mrkvová polévka se zázvorem

  • 28
  • 10

Hledáte nějakou inspiraci na vaření? Vyzkoušejte polévku, kterou doporučuje RNDr. Michaela Bebová. Michaela se věnuje již přes 14 let výživě a zdravému životnímu stylu. Snaží se nahlížet do problematiky zdravé stravy z té nejzákladnější úrovně – z úrovně metabolismu.

Mrkvová polévka se zázvorem

Porce: 4
Doba přípravy: 40 min
vegetariánské, veganské, bezlepkové
 
Ingredience

    4 větší mrkve, očištěné a pokrájené na silnější kolečka
    1 l zeleninového vývaru
    1 bílá cibule pokrájená na malé kousky
    2 prolisované stroužky česneku
    2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
    lžička citrónové šťávy
    olivový olej
    sůl
    petrželka na ozdobu

 
Postup

    1. V hrnci orestujte na 2 lžících olivového oleje cibulku, přidejte česnek a 1 lžičku zázvoru.
    2. Poté přidejte pokrájenou mrkev, přilijte vývar a nechte na mírném plamenu vařit zhruba 25 min.
    3. Když je mrkev měkká, zmixujte polévku tyčovým mixérem do hladké konzistence.
    4. Poté přidejte druhou lžičku zázvoru, lžičku citrónové šťávy a podle chuti dosolte. Zamíchejte, a ještě minutu prohřejte.
    5. Polévku servírujte ozdobenou petrželkou.

Pokud si chcete přečíst, jak se stravovat v období podzimu, pak klikněte ZDE.

Související