Zpět

Čokoládová granola podle Kristýny
- 16
- 6
Domácí pečená granola je na snídani výborná a při pečení krásně provoní kuchyni. Ideální je v kombinaci s jogurtem či tvarohem a sezónním ovocem. Připravte si ji podle receptu, který vytvořila Kristýna Rybovičová, event koordinátorka.
Porce: 6 porcí
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnných ovesných vloček
- ½ hrnku loupané pohanky
- 1 hrnek arašídů
- ½ hrnku kokosových lupínků
- 100 g hořké čokolády (min. 80 %)
- 1 lžíce kakaa
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sušené vanilky
- špetka soli
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
- V hlubší míse smíchejte všechny suché ingredience.
- V kastrolku rozehřejte kokosový olej, čokoládu a med.
- Tekutou směsí polijte směs suchou a vše promíchejte.
- Přendejte granolu na plech a pečte cca 15 minut do zlatova.
Náš tip:
- Pro milovníky ořechů do granoly přidejte nasekané mandle či kešu ořechy.
Související

Barvení velikonočních vajíček
Velikonoce jsou již za rohem a je nejvyšší čas se začít připravovat. Čeká nás…
Celý článek

Batátové brownie s banánem od naší Kristýnky
Brownie je sladký vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho bezlepkovou verzi z batátů….
Celý článek

Strava v období podzimu
Zatímco letní dny se nesou ve znamení čerstvého sezónního ovoce, zeleninových salátů a osvěžujících…
Celý článek