Zpět
čokoládová granola

Čokoládová granola podle Kristýny

  • 16
  • 6

Domácí pečená granola je na snídani výborná a při pečení krásně provoní kuchyni. Ideální je v kombinaci s jogurtem či tvarohem a sezónním ovocem. Připravte si ji podle receptu, který vytvořila Kristýna Rybovičová, event koordinátorka.
Porce: 6 porcí
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnných ovesných vloček
  • ½ hrnku loupané pohanky
  • 1 hrnek arašídů
  • ½ hrnku kokosových lupínků
  • 100 g hořké čokolády (min. 80 %)
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sušené vanilky
  • špetka soli

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V hlubší míse smíchejte všechny suché ingredience.
  3. V kastrolku rozehřejte kokosový olej, čokoládu a med.
  4. Tekutou směsí polijte směs suchou a vše promíchejte.
  5. Přendejte granolu na plech a pečte cca 15 minut do zlatova.

Náš tip:

  • Pro milovníky ořechů do granoly přidejte nasekané mandle či kešu ořechy.

Související