Zpět

Batátové brownie s banánem od naší Kristýnky
- 30
- 4
Brownie je sladký vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho bezlepkovou verzi z batátů. V receptu je dezert slazen banány a medem.
Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Dortovou formu (cca 24 cm) vymažte kokosovým olejem.
- Batát oloupejte, omyjte jej a nakrájejte na menší kousky.
- Kousky dejte do hrnce, zalejte vodou a vařte do změknutí. Batát nechte vychladit.
- Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce se špetkou soli. Mandle nasekejte nahrubo
- K batátům přidejte banány a rozmačkejte vše najemno. Poté ke směsi přidejte vejce, mandle, kakao, prášek do pečiva, tekutou směs a vše důkladně promíchejte.
- Směs nalejte do formy a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
- Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.
Náš tip:
- Brownie podávejte s čerstvými malinami.
Související

Barvení velikonočních vajíček
Velikonoce jsou již za rohem a je nejvyšší čas se začít připravovat. Čeká nás…
Celý článek

Čokoládová granola podle Kristýny
Domácí pečená granola je na snídani výborná a při pečení krásně provoní kuchyni. Ideální…
Celý článek

Strava v období podzimu
Zatímco letní dny se nesou ve znamení čerstvého sezónního ovoce, zeleninových salátů a osvěžujících…
Celý článek