Zpět

Batátové brownie s banánem od naší Kristýnky

  • 30
  • 4

Brownie je sladký vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho bezlepkovou verzi z batátů. V receptu je dezert slazen banány a medem.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Dortovou formu (cca 24 cm) vymažte kokosovým olejem.
  2. Batát oloupejte, omyjte jej a nakrájejte na menší kousky.
  3. Kousky dejte do hrnce, zalejte vodou a vařte do změknutí. Batát nechte vychladit.
  4. Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce se špetkou soli. Mandle nasekejte nahrubo
  5. K batátům přidejte banány a rozmačkejte vše najemno. Poté ke směsi přidejte vejce, mandle, kakao, prášek do pečiva, tekutou směs a vše důkladně promíchejte.
  6. Směs nalejte do formy a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
  7. Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip:

  • Brownie podávejte s čerstvými malinami.

Související